TDEGC Bilgisayar Kontrollü Dizel Motor Elektrik Jeneratörü Uygulamaları

TDEGC, Edibon International tarafından öğretmenlere, öğrencilere ve araştırmacılara gerçek bir dizel motor - jeneratör grubunun nasıl çalıştığı hakkında en önemli bilgileri vermek için tasarlanmıştır. TDEGC ünitesi ile kullanıcı, bağımsız modda jeneratör kontrolünü ve genel olarak herhangi bir elektrik santrali ve özel olarak da dizel jeneratör grubu için şebeke ile senkronizasyonu inceleyebilir.
TDEGC ünitesi Akıllı Şebekeler, Mikro Şebekeler, Enerji Santralleri, Güç Sistemleri vb. İle ilgili birçok uygulama ile birlikte çalışabilir. Bu uygulamalar hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantılara tıklayın:
AEL-MPSS. Modüler Elektrik ve Akıllı Şebeke Güç Sistemleri (Yardımcı Programlar).
http://www.edibon.com/
products/catalogues/en/units/energy/
smartgrid / AEL-MPSS.pdf
AEL-CPSS. Otomatik Kontrol Üretimi, İletim Hattı ve Yükleri ile SCADA ile Kompakt Akıllı Şebeke Güç Sistemleri Uygulaması. http://www.edibon.com
/products/catalogues/en/units
/electricity/advanced/AEL-5.pdf
APS12. Gelişmiş Mekanik, Elektriksel ve Akıllı Şebeke Güç Sistemleri. http://www.edibon.com/
products/catalogues/es/
units/energy
/energypowerplants/APS12.pdf
Genel olarak birkaç güç sistemi ünitesi ile.

TDEGC ünitesi aşağıdaki unsurlardan ve modüllerden oluşur:

Dizel Motor-Senkron Jeneratör Grubu.

Kontrol ve Gözetim Modülü.

Enstrümantasyon Modülü.

Bağlantı Şeması ve SCADA Modülü.

Endüstriyel yük modülleri: Üç Fazlı Dirençli Endüstriyel Modül, Üç Fazlı Endüktif Endüstriyel Modül, Üç Fazlı Kapasitif Endüstriyel Modül.

Dizel Motorlu Senkron Jeneratör Grubu:

Dizel motor, hızı yükten bağımsız olarak sabit tutmak için Otomatik Hız Kontrol Cihazı tarafından kontrol edilen elektronik bir hızlandırıcıya sahiptir.

Öte yandan, kimyasal enerjiyi yakıttan elektrik enerjisine dönüştürmek için dizel motor üç fazlı bir senkron jeneratöre bağlanmıştır. Senkron jeneratör, yükten bağımsız olarak sabit bir voltaj üretmek için Otomatik Voltaj Regülatörüne sahiptir.

Otomatik Hız Kontrol Cihazı ve Otomatik Voltaj Regülatörü, dizel motor ve senkron jeneratör olduğunda birincil kontrol olarak çalışır.

Bu iki denetleyicinin amacı, motor / jeneratörün her zaman 1500 rpm / 50 Hz veya 1800 rpm / 60 Hz'de (ülke frekansına bağlı olarak) dönmesini ve 400 VAC üretmesini sağlamaktır. Ancak dizel motor - jeneratör şebeke ile paralel çalıştığında bu iki kontrolör yeterli değildir. Bu durumda, TDEGC birimi aşağıdaki özelliklere sahip ikincil bir denetleyici içerir:

Dört adetprogramlanmış PID: hız, voltaj, güç faktörü ve aktif güç PID'leri. Bu PID'ler, kullanıcıların makineyi şebeke ile eşzamanlı olarak stabilize etmelerini sağlar.

Ek olarak sekonder kontrolör, ünitenin hasar görmesini önlemek için dizel motor elektrik jeneratörünün tam olarak korunması için çok önemlidir. En önemli alarmlar aşağıda listelenmiştir: aşırı / düşük gerilim koruması, aşırı akım koruması, ters güç koruması, aşırı / düşük frekans koruması, düşük seviye yakıt koruması, düşük yağ basıncı koruması, soğutucu yüksek sıcaklık koruması, kirli filtre alarmı, vb.

Kontrol ve Gözetim Modülü:

Bu modül TDEGC ünitesinin beynidir ve dört önemli bölümden oluşur:

- Hız ve voltaj kontrolörü. İkincil kontrolör olarak çalışır. Dizel motor elektrik jeneratörü ile paralel çalıştığı zaman

şebekedeki dört PID, makineyi Ulusal Şebeke ile senkronizasyon içinde kurmak için aynı anda çalışıyor. Bu PID'ler,

aşağıdaki: hız, voltaj, güç faktörü ve aktif güç PID'leri. İlk ikisi (hız ve gerilim PID'leri), SCADA'dan izlenebilir.

kontrolörün nasıl çalıştığını anlamak için.

- TDEGC ünitesinin alarmları ve çalışma koşulları. Hız ve voltaj kontrolörü de koruma rölesi olarak çalışır. Bu şekilde ünite tamamen korunur ve güvenlidir. Aşağıdakiler ünitede bulunan bazı alarmlar / korumalardır: aşırı gerilim, düşük gerilim, aşırı frekans, düşük frekans, aşırı akım, ters güç korumaları.

Ek olarak, bu modül, kullanıcının makinenin çalışma durumunu bilmesini sağlayan bir dizi çalışma koşulunu gösterir. Aşağıdakiler kontrol panelinde gösterilen çalışma koşullarıdır: çalışmaya hazır olma, başlatma talebi, GCB senkronizasyon koşulları, GCB senkronizasyonu için uzaktan kapama sinyali, şebeke paralel çalıştırma, yalıtılmış çalışma, acil durdurma, yardımcı hizmetler ve başlatma sinyalleri.

- Bakım operasyon paneli. Bundan kullanıcı, ikincil denetleyiciyi devre dışı bırakan ve yalnızca birincil denetimle çalışan temel bir başlatma testi gerçekleştirebilir. Kullanıcılar ünite ile ilk kez çalışırken bu fonksiyon çok önemlidir ve kontrol edilmesi gerekir.

- Yedek koruma paneli. Bu panel bir diferansiyel koruma rölesi ve bir aşırı akım üç faz koruma rölesinden oluşur. Bu iki koruma, üniteye tam bir güvenlik ve güvenilirlik sağlar.

Enstrümantasyon Modülü.

TDEGC Bilgisayar Kontrollü Dizel Motor Elektrik Jeneratörü Uygulamaları