PSV-GPP-SOF Jeotermal Güç Santralleri Simülatörü

Dünyanın belirli bölgelerinde, arazi alanının normalden daha yüksek bir termal eğime, yani derinlikte sıcaklıkta çok daha büyük bir artışa sahip olduğu jeotermal alanlar vardır. Bu alanlar, elektrik santraline bir boru ağı aracılığıyla bağlanan yüksek sıcaklıkta jeotermal buhar çıkarma kuyularına ev sahipliği yapmaktadır. Bu tesisler, kaynakların uygun kontrolü ve yönetimi yoluyla, faaliyetlerinin dağıtıldıkları ortamın (akiferler) nitelikleriyle sıkı bir şekilde bağlantılı olmasına rağmen, günlük talep koşullarına uyarlanabilen esnek bir enerji sistemi oluştururlar, ihtiyacın sağlanması her zaman garanti edilebilir.

Jeotermal enerji santrallerinin çalışması ve yapısı, bir kazanda yakılan yakıt olmaması özelliği ile Rankine buhar döngüsüne dayanmaktadır, çünkü buhar doğrudan çekilir ve yenilenebilir olarak kabul edilebilecek bir enerji türü olarak hizmet eder. Türbin çevrildikten sonra jeotermal buhar bir kez daha yoğunlaştırılır ve kuyuya yeniden enjekte edilir. Yer altından buhar çıkarmanın yeterli kontrolü ile, üretim ve tüketim arasında esneklik sağlayarak arzın günlük talep profiline uyarlanmasına katkıda bulunmak mümkündür.

Bu tür bir elektrik santralinin çalışma prensiplerini ortaya çıkaran çok sayıda üretim durumunu test edeceğiniz PSV-GPP-SOF simülasyon yazılımı sayesinde bu operasyon esnekliğini yaşayabileceksiniz.

PSV-GPP-SOF yazılımı, kullanıcıya jeotermal enerji santrallerinin temel çalışma prensiplerini göstermek, üretim sürecinde bulunan unsurları ve parametreleri öğretici bir şekilde sunmak ve aralarındaki karşılıklı ilişkileri sunmak amacıyla Edibon tarafından tasarlanmıştır ve aynı zamanda bu parametre ilişkileri matematiksel modeller sayesinde simülatöre entegrasyonuna yardımcı olur

Jeotermal santrallerin temel prensibi, şebekeye beslenecek elektrik enerjisi şeklinde yerden ısının alınmasıdır. Böylece uygulama, kullanıcıya bu enerji dönüşümünün gerçekleştiği jeotermal enerji santrallerinin çalışma ve işleyişinin temel prensipleri hakkında temel bilgi ve becerileri sağlayacak farklı seviyelerde eğitim sunar. Bu şekilde, tesisin çalışma koşullarının önceki bir konfigürasyonunu gerçekleştirmek, daha sonra bu faktörlere dayalı olarak kontrol ve yönetimi gerçekleştirmek mümkün olacaktır.