PSV-BPP-SOF Biyokütle Güç Santralleri Simülatörü

Biyokütle tesislerinin çalışması ve yapısı, kazanda yakılan yakıtın yenilenebilir olarak kabul edilebilecek bir enerji türü olarak hizmet veren biyokütle adı verilen organik madde olması özelliği ile Rankin buhar döngüsüne dayanmaktadır. Bu şekilde, yeterli yanma kontrolü yoluyla, tedarik, üretim ve tüketim arasında esneklik sağlayacak şekilde günlük talep profiline uyarlanacaktır. Çok sayıda uygulamayı ve üretim durumunu test edeceğiniz PSV-BPP-SOF simülasyon yazılımı sayesinde bu çalışma esnekliğini yaşayabilirsiniz.

PSV-BPP-SOF yazılımı, kullanıcıya Rankine çevrimli biyokütle enerji santrallerinin temel çalışma prensiplerini göstermek, üretim sürecinde mevcut olan unsurları ve parametreleri öğretici bir şekilde sunmak amacıyla EDIBON tarafından tasarlanmıştır ve aynı zamanda bu parametre ilişkileri matematiksel modeller sayesinde simülatöre entegrasyonuna yardımcı olur

Biyokütle enerji santrallerinin temel prensibi, yenilenebilir sayılabilecek bir yakıtın içsel enerjisini şebekeye verilecek elektrik enerjisine dönüştürmektir. Böylece uygulama, kullanıcıya bu enerji dönüşümünün gerçekleştiği termik santrallerin temel işletme ve işleyiş prensipleri hakkında temel bilgi ve becerileri sağlayacak farklı seviyelerde eğitim sunmaktadır. Bu şekilde, tesisin çalışma koşullarının önceki bir konfigürasyonunu gerçekleştirmek, daha sonra bu faktörlere dayalı olarak kontrol ve yönetimi gerçekleştirmek mümkün olacaktır.

Bu yazılım sayesinde öğrenci, her termodinamiğin temel denklemlerine göre, elektrik üretiminin veya termal makinenin her termal döngüsünün net üretilen gücün ve gelen veya giden termal güçlerin bir fonksiyonu olarak temsil edilebileceğini anlayabilecektir. .

Yapılandırılabilir koşullarla ilgili olarak, sistem, kullanıcının gerçek tesislerde işlenen değerlere göre belirli bir kalorifik değerle ilişkili hammadde gibi farklı biyokütle türleri arasından seçim yapabileceği şekilde tasarlanmıştır. Ek olarak, belirli bir bileşiğin davranışını değerlendirmek için, karbon, hidrojen ve oksijen konsantrasyonlarını isteğe göre değiştirerek hammadde bileşimini yapılandırma imkanı sağlanır.