AEL-PHIP Şebekeye Bağlı yada Şebekeden Bağımsız Fotovoltaik Sistem Uygulamaları

İzole ve Paralel Şebekelerde Fotovoltaik Sistemler Uygulaması, '' AEL-PHIP '', ulusal enerji şebekesinden izole (ada işletmesi) veya ona bağlı (paralel işletim) fotovoltaik güç sistemlerinde gerçekleştirilen işlemleri incelemek için tasarlanmıştır.

Bu uygulama, fotovoltaik paneller aracılığıyla, farklı konfigürasyonların ve ışınım koşullarının simülasyonu yoluyla elektrik üretiminin incelenmesine ve ayrıca adada ve şebekede paralel olarak çalışmasına izin verir. Bu amaçla, uygulama aynı zamanda gerçek fotovoltaik sistemlerde kullanılan farklı kontrol, düzenleme ve enerji depolama cihazlarının çalışma prensiplerinin kanıtlanmasına ve anlaşılmasına olanak tanır.

Bu amaçlar için, '' AEL-PHIP '' uygulaması, fotovoltaik enerji santrallerinin çeşitli yönlerini incelemeye izin veren farklı kitlerden oluşur:

PHIP-K1. Seri ve Paralel Fotovoltaik Modül Kitinin Analizi.
PHIP-K2. Şebeke Bağlantısız Tek Fazlı Fotovoltaik Sistemler Kiti.
PHIP-K3. Şebekeye Paralel için Tek Fazlı Fotovoltaik Sistemler Çalışma Kiti.
Her kitin eğitim amacı aşağıda detaylandırılmıştır:

PHIP-K1. Seri ve Paralel Fotovoltaik Modüllerin Analizi Kitinin Analizi: Bu kit, güneş modülü eğim açısının değiştirilmesine izin veren tekerlekli bir yapı üzerine monte edilmiş bir fotovoltaik modülden oluşur. Böylece, üzerine bu fotovoltaik modüllerin monte edildiği farklı çatı eğimleri veya tipik yapılar simüle edilebilir. Güneşin yörünge simülasyonu için mafsallı bir kol üzerine monte edilmiş bir halojen lamba, bahsedilen yapıya bağlanır. Lamba, fotovoltaik panel üzerindeki geliş ışımasını kontrol etmeye izin veren bir akım regülatörüne sahiptir. Güneş paneli yükünü simüle etmek için kit, değişken bir direnç yükü içerir. Bu kit ayrıca, halojen lamba aydınlatması olmadan çalışmaya izin veren üç fotovoltaik panel simülatöründen oluşan bir güneş simülasyon modülü içerir.
Her panel simülatöründe güneş ışınımının ayarlanması için bir regülatör ve üretim elektrik parametrelerini ölçmek için bir analog voltmetre ve ampermetre bulunur. Bu kit ile kullanıcı şu öğrenmeyi başarabilecektir: günlük ve yıllık eğriler gösterimi, fotovoltaik modüllerin optimal konumunun hesaplanması, karakteristik eğriler gösterimi ve paralel, seri ve diğer konfigürasyonlarda fotovoltaik modül analizi.

PHIP-K2. Şebekeden Uzak Tek Fazlı Fotovoltaik Sistemler Kiti: Bu kit, ada modunda çalışan gerçek bir fotovoltaik sistemin çalışmasını incelemek ve anlamak için gereken tüm endüstriyel unsurları içerir. İlk olarak, amacı akü şarj akışını ve inverter giriş güç akışını kontrol etmek olan bir elektronik regülatör içerir. Ayrıca bu kit, regülatörden gelen DC akımını tek fazlı AC akıma dönüştüren sinüzoidal bir dalga invertörü içerir. Hem regülatör hem de inverter çıkışlarında sırasıyla AC ve DC yükleri bağlanır ve amacı üretilen enerjiyi tüketmektir.
Bu yükler, farklı güç tüketimine sahip AC ve DC lambalardır. Bu kit ayrıca, sistemin elektrik parametrelerini izlemek için bir ağ analizörü ve çalışma akımını ve voltajını ölçmek için bunları pil terminallerine bağlamak amacıyla bir analog voltmetre ve ampermetre içerir.

Bu kit ile kullanıcı aşağıdaki öğrenmeyi başarabilecektir: fotovoltaik sistemlerin kurulumu, tesisin elektrik parametrelerinin ölçülmesi ve doğrudan veya depolama işletiminde şebekeden izole edilmiş fotovoltaik sistemlerin tasarımı ve işletimi.

PHIP-K3. Şebeke Paralel Çalışma Kiti için Tek Fazlı Fotovoltaik Sistemler: Bu kit, şebeke moduna paralel olarak çalışan fotovoltaik sistemlerin çalışmasını incelemek ve anlamak için gerekli endüstriyel unsurlardan oluşur. Bu amaçla, şebekeye üretilen gücü sağlayan endüstriyel bir invertör içerir. Şebeke, ana ünitede bulunan güç kaynağı ile temsil edilir. Şebeke invertörü, tehlikeli olabilecek sapmalar veya arızalar durumunda acil bir bağlantı kesilmesi için voltajı, akımı ve şebeke empedansını izler.
Bu kit ayrıca şebekeye sağlanan güç akısının elektriksel parametrelerini izlemek için bir network analizörü içerir.


Katalog (pdf)
Şartnameler (doc)
AEL-PHIP Şebekeye Bağlı yada Şebekeden Bağımsız Fotovoltaik Sistem Uygulamaları