AEL-GPRE Jeneratör Koruma Röleleri Uygulamaları

Jeneratör Koruma Rölesi Uygulaması "AEL-GPRE", Edibon tarafından kontrol ve koruma sistemli yüksek güçlü jeneratörler alanında hem teorik hem de pratik seviyelerde eğitim için tasarlanmıştır.

Bu uygulama, kullanıcıya elektrik jeneratörlü büyük enerji santrallerinde kullanılan gelişmiş koruma sistemlerinin işletimi hakkında tam bilgi ve deneyim vermek için çeşitli eğitim seviyeleri sunar: elektrik türleri gibi elektrik jeneratörleri ile ilgili tüm yönlerin teorik olarak incelendiği özel bir kılavuz jeneratörler, jeneratörlerin çalışması, kontrolü ve bağımsız jeneratör çalışması, ulusal şebeke ile paralel jeneratör çalışması, bu makineleri korumak için kullanılan koruma türleri, boyutlandırma ve koruma rölesi ayarları. Öte yandan, öğrencilerin edindikleri bilgileri uygulamaya koymak için bir dizi modül sağlanır.

AEL-GPRE uygulaması, onu pazarda lider yapan bir dizi modül içerir:

Jeneratör Koruma ve Kontrol Röle Birimi:
150'den fazla yapılandırılabilir değişkene sahip jeneratör gruplarının endüstriyel kontrol ve koruma cihazıdır. Röle Ünitesi, kullanıcıya röle yapılandırması için farklı erişim seviyelerine izin verir. Örneğin, kullanıcı aşırı akım (50/51), aşırı / düşük voltaj, aşırı / düşük frekans (81), ters güç, türbinin (12) aşırı / düşük hızının koruma eşiklerini ayarlayabilir. makinenin kutupları, nominal güç vb. Ayrıca daha gelişmiş ayarlar için türbin-jeneratör grubunun farklı çalışma koşulları altında PID kontrol sistemi parametrelerini ayarlamak mümkündür. Örneğin, jeneratör bağımsız veya paralel modlarda çalışırken farklı PID'ler kullanılır. Jeneratörün devreye alınması sırasında sağlanan yazılım, voltaj ve frekans PID sinyallerini, karışıklıkları, analizleri ve gerçek zamanlı ayarları izlemeye izin verir.
Türbin Hız Kontrolörü:
Uygulama, manuel veya otomatik olarak kontrol edilebilen gelişmiş bir hız kontrolörü içerir. Manuel kontrol seçildikten sonra, kullanıcı bu modülde sağlanan bir potansiyometre ile türbin hızını kontrol edebilir. Kullanıcı otomatik kontrol modunu seçerse, Jeneratör Koruma ve Kontrol Rölesi türbini 0-10V analog sinyal ile kontrol edecektir. Bu sayede kullanıcı, gerçek bir elektrik santrali çalıştığı gibi, otonom çalışan tüm sistemin işleyişini inceleyebilir veya elektrik sistemindeki türbinin hız değişiminin etkilerini incelemek için tesisin kontrolünü ele alabilir.

Otomatik voltaj regülatörü:
Bu cihaz, senkron jeneratörün akım uyarımının manuel ve otomatik kontrolü için tasarlanmıştır. Regülatör, kullanıcının kontrol modunu seçmesine izin veren bir anahtara sahiptir. Manuel kontrol modu seçilirse, senkron jeneratörün akım uyarımı bir potansiyometre ile manuel olarak kontrol edilebilir ve jeneratör çıkış geriliminin etkileri görülebilir. Otomatik kontrol modu, Jeneratör Koruma ve Kontrol Rölesi Ünitesinin akım uyarımının kontrolünü almasına izin verir. Bu sayede kullanıcı, gerçek bir elektrik santrali çalıştığı gibi, otonom çalışan tüm sistemin işleyişini inceleyebilir veya elektrik sistemindeki senkron jeneratörün uyarma değişiminin etkilerini incelemek için tesisin kontrolünü ele alabilir.

Arıza simülasyon modülü:
Bu modül, makinedeki bu kısa devrelerin etkilerini incelemek için elektrik jeneratörüne gerçek kısa devrelerin enjekte edilmesini sağlar. Böylece Jeneratör Koruma ve Kontrol Rölesinin tepkisi analiz edilebilir. Arıza modülünde, kullanıcının önceden enjekte edilecek arıza türünü yapılandırmasına olanak sağlayan bir seçici vardır: üç kutuplu, iki kutuplu, iki kutuplu toprağa ve tek kutuplu kısa devreler. Tüm bu arızalar, arıza empedansı ile ve olmadan yapılandırılabilir. Son olarak, bu modülde hatayı enjekte etmek için bir buton bulunur.
Veri Toplama ile Ağ Analiz Birimi:
Bu cihaz, senkron jeneratörün faz ve hat gerilimleri, hat akımları, aktif, reaktif ve görünen güçler, frekans, harmonikler gibi tüm elektriksel parametrelerinin ölçülmesini sağlar.

Değiştirilebilir Direnç Modülünün Üç Fazlı bankası:
Bu modül, üretilen enerjinin senkron jeneratör tarafından yerel olarak tüketilmesi için tasarlanmıştır.

Uygulama için bir dizi isteğe bağlı modül mevcuttur:

Diferansiyel koruma röle modülü: Bu cihaz, jeneratörü diferansiyel dahili elektrik arızalarına karşı korumaya izin verir.

Rotor toprak arıza koruma modülü.

Jeneratör-Motor Grubu + Jeneratör Koruma ve Kontrol Röle Ünitesi: Yük paylaşımı, elektrik kesintisi sonrası elektrik hizmeti restorasyonu vb. Çalışmaları için birkaç paralel jeneratörü birleştirmek için gerekli olan ek ekipmanlardır.

AEL-GPRE aşağıdaki modülleri içerir:

N-ALI01. Endüstriyel Ana Güç Kaynağı.
N-ERP-PGC01. Jeneratör Koruma Rölesi Modülü.
N-VVCA5K. 5 kW Motor Hız Kontrolörü.
N-AVR / P. Otomatik Voltaj Regülatörü.
N-EALD. Veri Toplama ile Ağ Analiz Birimi.
N-CAR35T3D. Değiştirilebilir Direnç Modülünün Üç Fazlı Bankası.
N-ERP-MF01. Dijital Arıza Simülasyon Modülü.
GMG4.5K3PH. 4.5 kWA Jeneratör-Motor Grubu.
İsteğe bağlı modüller:

N-ERP-PDF01. Diferansiyel Koruma Röle Modülü.
N-REP. Rotor topraklama koruma modülü.
Ek nesil grupları:

N-ERP-PGC01. Jeneratör Koruma Rölesi Modülü.
GMG4.5K3PH. 4.5 kWA Jeneratör-Motor Grubu.
N-VVCA5K. 5 kW Motor Hız Kontrolörü.
N-AVR / P. Otomatik Voltaj Regülatörü.
AEL-GPRE uygulaması rafa (seçenek A) veya raya (seçenek B) monte edilebilir:

Seçenek A:

Bu uygulama aşağıdaki raflara ihtiyaç duyar:

N-RACK-A.
N-RACK-B. (4 tane)
İsteğe bağlı olarak AEL-WBR. Rafları yerleştirmek için Elektrikli Çalışma Tezgahı (Raf) sağlanabilir.

Seçenek B:

Bu uygulama ray üzerine monte edilebilir.

İsteğe bağlı olarak AEL-WBC. Modülleri monte etmek için Elektrikli Çalışma Tezgahı (Ray) temin edilebilir.


Katalog (pdf)
Şartnameler (doc)
AEL-GPRE Jeneratör Koruma Röleleri Uygulamaları